تبریز ایران
04133380880

تلفن تماس

poyanstartups@gmail.com

Email Us

خدمات مشاوره - ثبت اختراع

در تقسیم بندی مشهور، حقوق مالکیت فکری را بر مبنای مصادیق به دو بخشِ «مالکیت ادبی-هنری» و «مالکیت صنعتی» تقسیم‌‌ می‌کنند .

مالکیت ادبی و هنری برای حمایت و حفاظت از آثار ادبی، هنری و علمی‌‌ می‌باشد که مهمترین ابزار حمایتی آن کپی رایت‌‌ می‌باشد .

در مالکیت صنعتی هدفِ حمایت بر   اختراعات، علائم تجاری، طرح های صنعتی، نشان مبدا جغرافیایی، مدل های مصرفی، مدارهای یکپارچه، اسرار تجاری و گونه های جدید گیاهی نهاده شده است .

که البته با توجه به اینکه مخاطب خدمات ارائه شده، شرکت های فناور و دانش بنیان می باشند، طبیعتا غالب تقاضاها و همچنین خدمات ارائه شده در حوزه مالکیت صنعتی می باشد که برای انجام هر چه بهترِ آن از تخصص و تجارب کارشناسان و وکلای فعال در این حوزه بهره جسته ایم .


ثبت اختراع داخلی

ثبت اختراع از حقوق مالی و قابل انتقال (فروش یا لیسانس) می باشد که به دارنده آن، حق انحصاری استفاده از منافع مادی آن را می دهد و شخص می تواند از طریق مراجع قانونی ذیربط، با استناد به این حق از نقض این انحصار توسط سایرین جلوگیری نماید .

ثبت اختراع، فرآیند خاص خود را دارد و باید مراحلی را طی کند که برای بسیاری از اشخاص امری طاقت فرسا و سخت بشمار می رود. توصیه اکید به مخترعان و صاحبان ایده این است که حتما قبل از رونمایی محصول نوآورانه که فکر می کنید اختراع بشمار می رود، با کارشناسان و وکلای متخصص این حوزه مشاوره لازم را به عمل آورید یا از طریق وکیل معتمد   به طی مراحل ثبتِ محصول خود، به عنوان اختراع، اقدام نمایید .

جستجو و تحلیل اختراع خارجی ( پتنت)

پتنت‌ها‌، به دلیل برخورداری از اطلاعات فنی، تجاری و حقوقی از مهم‌ترین منبع اطلاعات محسوب می‌شوند و بر همین اساس است که به درخواست مدیران تجاری، مدیران تحقیق و توسعه و ... مورد تحلیل قرار می‌گیرند .

تحلیل پتنت، در حقیقت تحلیل اطلاعات پتنت است که در آن تحلیلگر پس از جستجو در بانک‌های اطلاعاتی پتنت‌ها، مجموعه‌ای از پتنت‌ها را که با موضوع تحلیل ارتباط دارد، گرد آورده تا از طریق مقایسه و تطبیق اطلاعات این مجموعه از پتنت‌ها با یکدیگر به نیازهای مطرح شده از جانب مشتری، پاسخ ‌دهد .

ترسیم چشم‌انداز با استفاده از پتنت، متداولترین قالبی است که پروژه‌های تحلیل پتنت براساس آن تعریف می‌شوند و مبتنی بر مرور و تحلیل فعالیت‌های ثبت اختراع (پتنت) در یک منطقه‌ی جغرافیایی و برای یک حوزه‌ی فناوری مشخص است. این نوع تحلیل غالبا به سفارش صنعت یا بخش دولتی در راستای پاسخگویی به پرسش‌های فنی، تحقیقاتی، تجاری و حتی سیاسی درخواست می‌شود .


نگارش اختراع خارجی ( پتنت)

برای اخذ پتنت، نیاز است تا تقاضانامه (اظهارنامه) و سایر اطلاعات مورد نیاز برای ثبت اختراع در کشور مورد نظر به عمل آید. مشاوره با کارشناسان این حوزه که به فرآیند ثبت اختراع در کشور مورد نظر اشراف کامل داشته باشند و همچنین رعایت ترجمه صحیح، در ثبت اختراع و همچنین جلوگیری از ورورد هزینه های اضافی ناشی از اشتباه، تاثیر بسزایی در ثبت موفق و سریع دارند. کارشناسان این بخش، برای تحقق این مهم گرد هم آمده اند .


ثبت اختراع خارجی ( پتنت)

ثبت اختراع خارجی، در اکثر کشورها و مناطق بین المللی که مخترعان کشورمان تمایل به ثبت اختراعشان در آن ها دارند، از طریق شبکه جهانی اینترنت صورت می گیرد و در موارد مراجعه حضوری نیز می توان از طریق وکیل، اقدامات لازم را انجام داد. لذا در هر دو بخش غیرحضوری و حضوری، نیز تخصص لازم برای انجام هر چه بهتر اخذ گواهی ثبت اختراع، امری مهم و اجتناب ناپذیر است. لذا کارشناسان و وکلای این بخش با تخصص لازم در هر یک از کشورها و کنفدراسیون ها و با همکاری همکاران بین المللی، برای ثبت موفق و سریع ارائه خدمات می نمایند .


ثبت طرح صنعتی داخلی

حقوق ثبت طرح های صنعتی به شکل و ظاهر، ترکیب خطوط و رنگ ها از نظر جذابیت کالا (محصول و بسته بندی آن) توجه دارد. وقتی محصولی طراحی شد پس از زحمات فراوان تولید و سپس به بازار مصرف عرضه   می گردد. وقتی با استقبال مصرف کننده روبرو شد رقبا سعی در تولید همان محصول یا الگو برداری از ظاهر آن را دارند. در حالیکه ساختن یک محصول و ابداع و خلاقیت در ظاهر و مورد پسند واقع شدن توسط مشتری، بسیار مشکل تر از کپی کردن آن می باشد و شخص کپی کننده از زحمات و هزینه های صرف شده برای آن مصون مانده است. یکی از دغدغه های دائمی طراحان و   تولید کنندگان سوء استفاده از طرح های آن ها پس از افشا می باشد. ثبت طرح صنعتی، راهکار رهایی از این دغدغه ها و تضمین حقوق تولیدکننده یا طراحان آن است .

از نظر قانون ثبت اختراعات‌، طرحهاي صنعتي ‌و علائم تجاري، طرح صنعتی اینگونه تعریف شده است :

هرگونه تركيب خطوط يا رنگها و هرگونه شكل سه‌بعدي با خطوط‌، رنگها و يا بدون آن‌، به‌گونه‌اي كه تركيب يا شكل يك فرآورده صنعتي يا محصولي از صنايع دستي را تغيير دهد، طرح صنعتي است‌. در يك طرح صنعتي تنها دسترسي به يك نتيجه فني بدون تغيير ظاهري مشمول حمايت از اين قانون نمي‌باشد.

کارشناسان این حوزه در تمامی مراحل ثبت طرح های صنعتی، با تخصص لازم آماده ارائه مشاوره و وکالت در ثبت این نوع طرح ها می باشند .


ثبت طرح صنعتی خارجی

برای تولیدکنندگانی که محصولات صادراتی دارند، رقابت در عرصه بین الملل و بخصوص بازار کشورهای هدف، مستلزم ثبت و اخذ گواهی های موجد حقوق مالکیت فکری آن ها می باشد .

به سه طریق می توان طرح های صنعتی را در خارج از کشور به ثبت رساند :

  1. ثبت ملی

روش ثبت ملی به مانند ثبت در کشور مبدا (داخلی) می باشد یعنی متقاضی باید پس از انتخاب کشور هدف با انتخاب وکیل یا مراجعه حضوری (بستگی به قانون ملی کشور هدف دارد) کلیه مدارک را به زبان کشور هدف ترجمه پس از تایید مراجع ذی صلاح به اداره مربوطه ارائه نماید که مستلزم هزینه و زمان بیشتری خواهد بود .

  1.   ثبت منطقه ای :

گروهی از کشورها دارای معاهده همکاری منطقه ای می باشند که در صورت ثبت در یکی از کشورهای عضو، سایر کشورهای عضو آن معاهده آن طرح را حمایت خواهند نمود اتحادیه های منطقه ای شامل حوزه های ذیل می باشند .

الف- اداره منطقه مالکیت صنعتی آفریقا  (ARIRO)  برای حمایت از طرح ها در کشورهای آفریقایی انگلیسی زبان

ب - اداره طرح های بلوکس  (BDO)  برای حمایت در بلژیک هلند و لوکزامبورگ

ج - اداره هماهنگ سازی بازارهای داخلی  (OHIM)  برای طرح های اتحادیه ای در کشور عضو اتحادیه اروپایی

د - سازمان مالکیت معنوی آفریقا  (OAPI)  برای حمایت از کشورهای آفریقائی فرانسه زبان

  1.   ثبت بین المللی

ابتدا باید گفته شود که درهیچ نقطه ای از جهان سیستمی وجود ندارد که شما طرح صنعتی ، اختراع ، علامت تجاری یا نشان جغرافیایی مورد تقاضای خود را در یک کشور ثبت نموده و در سایر کشورها حمایت شود. همچنانکه توضیح داده شد فقط در ثبت منطقه ای آن هم در شرایط خاص چنین سیستمی وجود دارد به هرحال برای ثبت بین المللی شما طبق موافقت نام لاهه  ( معاهده‌ای که به منظور ثبت بین المللی "تقاضای یکپارچه" طرح صنعتی به وجود آمده و سازمان جهانی مالکیت معنوی  (wipo)   متولی اجرای آن است اتباع هریک از کشورهای عضو موافقتنامه می‌توانند با تکمیل یک تقاضانامه بین المللی به بخش اجرای معاهده لاهه مستقر در سازمان جهانی مالکیت معنوی تسلیم نماید، در خواست وی به کشورهای مورد تقاضا ارسال (احتمال دارد بعضی کشورها تقاضای ثبت شما را پذیرفته بعضی از کشورها هم نپذیرند) درصورت پذیرش در کشورهای مورد تقاضا مورد حمایت قرار خواهد گرفت .

آشنایی به قوانین و مقررات این کشورها و تشریفات اخذ گواهی های مذکور، امریست که مشاوره و وکالت متخصصین این حوزه را می طلب تا با توجه به بازار هدف محصول خود اقدام به ثبت خارجی طرح خود نمایید .

 

ثبت علائم و نام های تجاری داخلی

علامت، يعني هر نشان قابل رؤيتي كه بتواند كالاها يا خدمات اشخاص حقيقي يا حقوقي را از هم متمايز سازد و نام تجاري، به اسم يا عنواني كه معرف و مشخص‌كننده یک کالای خاص توسط تولیدکننده مشخص، اطلاق می شود. مطابق قوانین کشورمان، هر نام یا علامت خاصی قابل ثبت نیست و باید مطابق قانون قابلیت ثبت را داشته باشد. همکاران و کارشناسان متخصص در این بخش، در مرحله انتخاب نام و علامت تجاری برای رعایت موارد قانونی و دارا بودن شرایط ثبت و همچنین در طی مراحل ثبت و اخذ گواهی مربوطه با مشاوره یا وکالت در آن ها، با تخصص لازم، ارائه خدمت می نمایند .


ثبت علائم و نام های تجاری خارجی

برای تولیدکنندگانی که محصولات صادراتی دارند، رقابت در عرصه بین الملل و بخصوص بازار کشورهای هدف، مستلزم ثبت و اخذ گواهی های موجد حقوق مالکیت فکری آن ها می باشد. آشنایی به قوانین و مقررات این کشورها و تشریفات اخذ گواهی های مذکور، امریست که مشاوره و وکالت متخصصین این حوزه را می طلب و نقشی مهم در طی سریع و جلوگیری از ایجاد هزینه های اضافی برای متقاضیان، دارد .

 

واگذاری حقوق مالکیت صنعتی داخلی

واگذاری حقوق مادی ناشی از مالکیت های فکری به دو روش انجام می‌‌شود

الف) انتقال مالکیت   ب) اعطای مجوز بهره‌‌‌‌برداری .

الف) انتقال مالکیت :

با انتقال اموال فکری، مالکیت آن‌‌ها از مالک اولیه به شخص دیگری منتقل می‌‌شود. این انتقال به طور دائمی است .

ب) قرارداد اعطای مجوز بهره برداری (قرارداد لیسانس)

به طور کلی، قرارداد لیسانس، قراردادی است که طی آن، دارنده حق مالکیت فکری که لیسانس دهنده  (licensor)  نامیده می‌‌شود، اجازه بهره برداری از تمام یا بخشی از حقوق فکری خود را به شخص دیگری که لیسانس‌‌ گیرنده  (licensee)  نامیده می‌‌شود، می دهد. اعطاء حقوق طبق شرایطی معین، برای مدتی معین و در قلمرو مشخص صورت می‌‌گیرد .

واگذاری حقوق مالکیت صنعتی در کشور، تابع مقررات و تشریفات خاص است و علاوه بر آن مشاوره از وکیل متخصص در آن از اهمیت زیادی برخوردار است .

 

واگذاری حقوق مالکیت صنعتی خارجی

هر شخصی در خارج از کشور دارای حقوق مالکیت صنعتی و گواهی مربوطه باشد، مطابق قوانین داخلی آن کشور می تواند اقدام به واگذاری حق یا حقوق مذکور نماید. معمولا کشورها شرایط و مقررات خاص خود را در این زمینه دارند و برای اینکه از ضررهای ناشی از ابهام به این مقررات مصون ماند، باید از وکلا و کارشناسان این حوزه یاری جست. لذا برای حفظ حقوق مذکور در واگذاری های خارجی از تخصص همکاران بین المللی نیز در حوزه های مربوطه برای هر چه بهتر شدنِ ارائه خدمات به شما، بهره جسته ایم .